ARQUITECTURA TÈCNICA

Cèdules habitabilitat o segona ocupació

Servei de gestió de cèdules d’habitabilitat o segona ocupació.
La cèdula d’habitabilitat d’un immoble és el document que certifica la seva idoneïtat per al seu ús com a habitatge, i actualment és necessari per a realitzar moltes gestions relacionades amb la compra i ocupació d’un habitatge, com és demanar una hipoteca o donar-se d’alta de la llum.

Per obtenir una cèdula d’habitabilitat, només cal que es posi en contacte amb nosaltres. En breu passarem a certificar l’habitatge, lliurant-li la certificació d’habitabilitat i tramitant el mateix dia la sol·licitud de la cèdula d’habitabilitat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Per obtenir la cèdula d’habitabilitat, cal que l’immoble estigui registrat com a habitatge. Si no és així, ha de legalitzar el canvi d’ús.

Certificats energètics

Els Certificats Energètics, o Certificat d’Eficiència Energètica són obligatoris per a edificis, habitatges i locals que es posin a la venda o lloguer, així com per als edificis de nova construcció.

El certificat d’eficiència energètica és un document que descriu el comportament energètic d’un habitatge, tenint-ne en compte el consum d’energia i les emissions de CO2 que aquest consum produeix.

S’acompanya d’una etiqueta energètica que classifica els edificis en una escala de set lletres, de la A a la G, en què la lletra G correspon al menys eficient i la A, al més eficient.

QUÈ CAL CERTIFICAR?

  • Els edificis de nova construcció.

  • Els edificis o parts d’edificis que es venguin o lloguin a un nou propietari o arrendatari.

  • Els edificis o parts d’edificis ocupats per una autoritat pública i freqüentats pel públic, amb una superfície útil total superior als 250 m2.

Informes i parcelacions

Gestió i redacció d’informes i parcel·lacions per a terrenys edificats o no edificats per a la seva adaptación a la realitat física. Es realitza tota la gestió tècnica i documental per a presentar a l’Ajuntament i notaria.

Aixecaments i georeferenciacions

Tràmits per a la documentació necessaria sol·licitada per a notaries i registre de la propietat per a l’adecuació de les descripcions de les finques o per les declaracions d’obra nova.